Rehtorin aamukahvit
Vietettiin kodin ja koulun päivää, joka alkoi rehtorin aamukahveilla. Oli mukava istua kahvikupin äärellä ja rauhassa jutella koulusta ja vähän koulun vierestäkin. Puhuimme koulumatkoista ja siitä, kuinka laiska sitä itsekin on lähtemään liikkeelle kävellen, vaikka olisi vain kilometrin matka juna-asemalle. Mietimme myös sitä, kuinka hienoa olisi saada myös koulussa näkyviin se ammattien ja koulutuspolkujen kirjo, joka löytyy oppilaittemme kodeista. Siitä innostuneena sovittiinkin jo yhden huoltajan kanssa, että hän tulee kertomaan omasta työstään ja urapolustaan. Hienoa, että asiat etenevät heti toteutukseen.Päivä jatkui avoimilla ovilla, ja muutama huoltaja uskaltautuikin tunneille. Ja päivän aikanakin tapahtui paljon:
Kasit metsään
Kahdeksasluokkalaiset pääsivät metsäammattilaisen kanssa retkelle metsään. Aina kun oppiminen siirtyy luokkahuoneen ulkopuolelle, on mahdollista nähdä moni asia uudesta näkökulmasta.Kaikki pääsi teatteriin
Riihenmäkeläiset pääsivät teatteriin. Omassa koulussa. Teatteri Taiminen kahden miehen, CG Wentzelin ja Mikael Strömbergin, esittämä Tove Appelgrenin näytelmä True Love Sucks sai auditorion hytkymään naurusta ja hiljenemään pysähtyen.Näytelmässä yhdistyi taidokkaasti överiksi vetäminen ja vakavasti puhuminen ja vielä aiheista, jotka koskettivat: murrosikä, seksi, seksuaalisuus, suhde vanhempiin, netti, alkoholi. Ja mikä ihmeellistä, monessa kohtaa ruotsin kielellä. Joku näytelmän nähneistä opettajista sanoikin, että juuri sopivassa suhteessa keskisormea ja etusormea. Siis huumoria ja ajattelemisen aihetta, mutta ei liian heristelevästi ja opettavasti.
Näytelmä eteni niin vauhdilla, että vaikka välillä tällaista täti-ihmistä vähän punastutti, niin heti seuraavassa hetkessä oltiin jo uudessa tunnelmassa, eikä kiusaantumiselle ollutkaan aikaa.
Suuren suuri kiitos siis koulumme vanhempainyhdistykselle, joka meille tämän esityksen tarjosi. Teidän toimintanne ansiosta koulussa päästää nauttimaan sellaista kulttuuria, joka antaa ajattelemisen aihetta. Kulttuurikasvatus on osa koulun tehtävää ja tällainen toiminta tuo aidon kulttuurin kouluun.
Ja kävipä vielä niin, että esitysten jälkeen koulun ilmaisutaidon ryhmä sai näyttelijät vieraakseen ja pääsi kuulemaan ammattinäyttelijän arjesta ja näytelmiin valmistautumisesta. Kiitos siis arvokkaasta ajastanne!
Voin lämpimästi suositella kyseistä näytöstä yläkouluikäisille ja toisellekin asteelle. Jään mielenkiinnolla odottamaan näytelmän kolmatta osaa, joka kuulemma näkee päivänvalon joskus ensi vuoden puolella.
Teatteri Taiminen kotisivut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti